Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı
.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyesidir
.
Dr. Ömer Faruk Özgür, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Halkla ilişkiler alanındaki eğitim hayatına Trakya Üniversitesi Edirne Mesek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı ile başlamıştır. Ardından lisans düzeyindeki eğitim hayatına Dikey Geçiş Sınavı ile Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde devam etmiştir. Lisans eğitimi sonrası yüksek lisansını Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım anabilimdalında “Siyasal İletişim Ve Sosyal Medya Kullanımı: Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma” adlı tezi ile tamamlamıştır. Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Siyasal Argümantasyonda Metafor ve Metoniminin Rolü 7 Haziran ve 1 Kasım SeçimleriÖrneği” adlı çalışması ile tamamlayarak halkla ilişkiler alanında doktor unvanını almaya hak kazanmıştır.
Akademik çalışmalarına kriz yönetimi, dijitalleşme, halkla ilişkiler ve siyasal iletişim gibi konulara odaklanarak devam etmektedir. Akademik hayatına Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Halkla İlişkiler, Sözel İletişim ve Hitabet, Genel ve Teknik İletişim gibi uzmanlık alanı ile alakalı dersler vererek devam etmektedir.
İletişim Çalışmaları bilim alanında profesör olan Prof.Dr. Nüket E. Ergeç, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde görev yapmaktadır. Kitle iletişim araçları içeriklerindeki söylem ve söylemin yarattığı güç, şiddet ve iktidar ilişkileri temel ilgi alanını oluşturmaktadır. Ötekileştirme, feminist düşünce ve kadın öznenin toplumda ve medya içeriklerinde oluş halleri çalışmalarının temelinde sorunsallaştırdığı alanlardır. Araştırma Görevlisi olarak 1993 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde başladığı akademik yolculuğu, Anadolu, Gaziantep Üniversitelerinde akademik ve idari çeşitli kademelerde görev alarak sürdürdü. Çağ Üniversitesi ve İsveç Södertörn Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanına ilişkin ders ve seminerler verdi, ulusal ve uluslararası çok sayıda kongre ve sempozyumda bildiri sundu ve panelist olarak yer aldı. Ulusal ve uluslararası çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği, bilimsel makale ve projelerde hakemlik yaptı ve yapmaya devam etmektedir. Çukurova Üniversitesi Rektörlük İletişim Danışmanlığı, İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptı, ÇEGEK, Bağımlılık gibi Rektörlük komisyonlarında çalıştı. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesinde bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, komisyon üyelikleri gerçekleştirdi. ÇÜ İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünün 2012 yılında kuruculuğunu gerçekleştirdi ve kurucu bölüm başkanı olarak 2018 yılına kadar, Ağustos 2019 yılında aldığı ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanlık görevini 2022 Aralık ayına kadar sürdürdü. 2010 yılından beri ÇÜ İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olup, ÇÜ İletişim Fakültesi Fakülte Kurulu doğal üyeliğine sahiptir ve Radyo ve Televizyon ABD görevi devam etmektedir. İletişim teknikleri, siyasal iletişim, sinema ve kadın çalışmaları özel ilgi alanını oluşturmakla birlikte kitle iletişim ve yeni iletişim teknolojileri alanına ilişkin bilimsel araştırma ve çalışmalar halen gerçekleştirmektedir. “Söylem yaklaşımları ve medya metinleri: Medya ve Söylem” ile “Televizyon Reklamlarına Şüphe”, “Kadına Şiddet ve Medya” başlıklı bilimsel içerikli kitapları bulunmaktadır. Medyanın yarattığı söylemler üzerine yoğunlaştırdığı çalışmalarını, Fakülte stüdyo binası içinde kurduğu Feminist Stüdyo Atölyesinde devam etmekte, çeşitli konularda odak grup çalışmaları gerçekleştirmekte, Youtube içerikleri üretmekte, sözlü tarih ve “Feminist İş Birlikleri Geliştirme” projeleri sürdürmektedir.
1979 yılında İstanbul, Türkiye'de doğdum. İlk eğitimimi tamamladıktan sonra, lisans eğitimimi 2002 yılında İstanbul Üniversitesi'nden Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamladım. Daha sonra, biri 2014 yılında Felsefe ve Din Bilimleri, diğeri 2016 yılında Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı'nda olmak üzere iki yüksek lisans derecesi aldım. 2022'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Andrey Tarkovski'nin filmlerinde biçim ve gerçeklik arasındaki etkileşime odaklandığı doktora tezimi başarıyla savundum. Halen, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapıyorum ve sinema ile felsefe arasındaki ilişkiyi inceleyen akademik araştırmalar yapıyorum.